NOGOMET

Zbog ovog je Nou Camp eksplodirao: Pogledajte šta je usred Barcelone napravio Cristiano Ronaldo

Avaz.ba

14.8.2017

Cristianu Ronaldu bilo je dovoljno 24 minute da postane jedna od ključnih figura nedjeljnog El Clasica u kojem je Real došao nadomak osvajanja svog drugog trofeja na samom početku sezone.

Nakon pobjede protiv Manchester Uniteda i osvajanja evropskog Superkupa, Real je slavio i prvoj utakmici španskog Superkupa pobijedivši Barcelonu s 3:1.

Real je poveo autogolom Piquea u 50. minuti, Barcelona je izjednačila iz kaznenog udarca preko Messija u 77., no gosti su u samoj završnici golovima Cristiana Ronalda (80) i Marca Asensija (90) stigli do velike prednosti pred revanš u Madridu u srijedu.

Ronaldo je u El Clasicu dobio samo 24 minute, no i to mu je bilo dovoljno da briljantno pogodi, skine dres i visoko podigne svoju sedmicu, odgovorivši Messiju koji je to napravio na Bernabeu na proljeće. Na kraju je pokušao iznuditi kazneni udarac i zbog drugog žutog (prvi zbog dresa!) završio u svlačionici (stigao je pritomi odgurnuti sudiju De Burgosa Bengoetxeu…) ali svijet su dan poslije obišle fotografije visokog podignutog dresa i osvete Messiju za potez na Santiago Bernabeuu nakon pobjede Barcelone.

Ronaldov show pogledajte u videu.


The Day When Cristiano Ronaldo Had His Revenge by videosansebastian
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.