NOGOMET

Pokrenuta istraga zbog navijačkih nereda u Njemačkoj

Fena

15.8.2017

Njemački fudbalski savez pokrenuo je istragu vezanu za navijačke nerede na utakmici njemačkog Kupa između Hanse i Herthe, odigrane u ponedjeljak u Rostocku, u kojoj su sa 2-0, pogocima Weisera i Ibiševića, slavili gosti iz Berlina.

Susret je dva puta prekinut tokom drugog poluvremena, odmah na početku te u 76. minuti, kada su navijači s obje strane upotrijebili pirotehniku. Drugi prekid je trajao 15 minuta jer su domaći navijači zapalili transparent koji su još 2014. godine oteli navijačima Herthe, a vatra se proširila i na dijelove Otsee stadiona. 

Njemački fudbalski savez je objavio da su pod istragom obje ekipe, a policija će istražiti upletenost klupskih čelnika domaće ekipe, pod sumnjom da su pomogli navijačima pri unošenju i skrivanju spomenutog transparenta, čijim su spaljivanjem isprovocirali i reakciju gostujuće navijačke grupe, koja je raketama gađala navijače Hanse.

- Grupa od 20 do 50 potpunih idiota odlučila je da je mnogo važnije zapaliti vlastiti dnevni boravak, Otsee stadion, nego podržati ekipu - obrušio se na vlastite navijače predsjednik Hanse Robert Marien.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.