NOGOMET

Zvijezda Bajerna razočarala javnost svojom izjavom: Ma kakve emocije, uspjeh i novac su najvažniji u sportu

Avaz.ba

9.9.2017

Jedan od najboljih napadača na svijetu dočekao je svojih pet minuta, ali se čini kako ih nije baš spretno iskoristio. 

Robert Levandovski (Lewandowski) najprije je kritizirao Bajern Minhen (Bayern Munchen), za koji je do sada u 151 utakmici zabio 116 golova i upisao 30 asistencija.

Ako želite biti na vrhu, trebate kvalitetne igrače. Bajern nikad nije platio više od 40 miliona eura za igrača. To već dugo u fudbalu nije vrh, nego neki prosjek - rekao je sjajni poljski napadač, koji je nakon toga iskreno poručio kakvo je stanje u modernom fudbalu. 

- Trebali bi prestati povezivati emocije s profesionalnim fudbalom. Odanost je lijepa riječ, vrlo važna za privatni život. Ipak, u vrhunskom sportu računaju se uspjeh i novac - naglasio je Levandovski, koji je na ljeto 2014. napustio Borusiju (Borussia) Dortmund, a pola godine ranije potpisao s Bajernom, iako je njegova ekipa igrala finale protiv rivala iz Minhena. 

PSG je za rekordnih 222 miliona eura doveo Nejmara (Neymara) iz Barcelone, a tu je i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), koji će sljedećeg ljeta biti plaćen Monaku (Monavo) 180 miliona eura. Levandovski se slaže kako su to vrhunski igrači, ali je bitno da je i ekipa svjetske klase.

- PSG je kupio igrače svjetske klase. Ipak, moramo vidjeti jesu li i ekipu svjetske klase. Mi smo u Bajernu bolja ekipa jer se poznajemo dugo i imamo već mnogo zajedničkog iskustva - smatra sjajni Poljak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.