NOGOMET

Nejmar je odbio rukovanje sa igračem Seltika, a zatim ga je i provocirao poslije meča

Avaz.ba

13.9.2017

Možda jeste najskuplji fudbaler, možda je i jedan od najboljih u historiji, ali napadač PSG-a Nejmar (Neymar) je pokazao da je i nekulturan i bezobrazan.

Brazilac, naime, nije želio da se rukuje sa 18-godišnjim fudbalerom Seltika (Celtic) Entonijem Ralstonom (Anthony Ralston) poslije meča u kojem je PSG slavio rezultatom 5:0. Najprije ga je iskulirao, a zatim mu je i poručio nešto. Iskusno je stavio ruku na usta kako ga čitači sa usana ne bi provalili, ali sudeći po pogledu nema sumnje da je bila provokacija.

Inače, Nejmar je Ralstona provocirao i na terenu.

Doduše, Ralston mu se prvi smijao u lice poslije jednog starta, da bi Brazilac pogledao na semafor i pokazao kako pored Seltika stoji nula. 

- Šta je mislio, da ću da ga stavim na pijedestal? Pripremao sam se da ga čuvam kao za svakog drugog igrača. Nemojte misliti da sada neću moći da spavam, jer mi nije pružio ruku. Ništa bitno. Svi su različiti - rekao je Ralston.

Pitanje je samo kako će UEFA reagovati, jer kod njih različitost ne postoji. Samo jednakost, a ovo što je Nejmar uradio svakako nije u duhu njihove politike.

Brazilac je, inače, bio strijelac prvog gola 'Svetaca' u Glazgovu u 19. minuti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.