NOGOMET

Postigao je dva gola u sezoni pa je "opleo" po drugima: Kinezi, ne znate, nećete znati ni za 50 godina i nema to veze s parama

Avaz.ba

21.9.2017

Dječije bubicesu još uvijek tu unatoč bogatoj karijeri i tri decenije života, bar kada je fudbal u pitanju. 

Uložili su Kinezi mnogo, ali još nisu naučili da se prije dovođenja igrača raspitaju o njegovoj glavi. A ona u Karlosa Teveza (Carlos) prilično je komplicirana. Mada u suštini ispravna. Jer, svako ko kaže da bi čuvenog Argentinca trebalo da bude sramota zbog toga što pljuje po zemlji koja mu je za dvogodišnji ugovor obećala 75 miliona eura.

Realno, svako od nas bi poletio za tolikim novcem. 

Karlos Tevez je prilično razoračan sa onim što je vidio u Kini. Strogo fudbalski. 

- Kinezi jednostavno nisu talentirani kao djeca u Južnoj Americi i Evropi. Svi mi smo još kao djeca naučili da igramo fudbal. Oni fudbal ne znaju i neće znati ni za 50 godina - bio je brutalno iskren Tevez, te je tako srušio kineski san o tome da će se astronomske sume uložene u fudbal jednog dana vratiti kroz kvalitetnu reprezentaciju.

Tevez smatra da neće, iako ni on sam nije starter u Šangaj Šenhui (Shanghai Shenhua). Zbog kilaže doduše. I to je malo neozbiljno imajući da mu Kinezi na svakih sedam dana pošalju po 650.000 eura. Ali on je bar talentiran, piše mozzartsport.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.