Zbog nereda na utakmici u Milanu privedeno sedam navijača Rijeke

Autor: Fena
02.10.2017 15:45
A
A
A

Za sedmericu navijača Rijeke koji su privedeni zbog sudjelovanja u neredima tokom utakmice između Milana i Rijeke, hrvatska policija tražit će zabranu prisustvovanja sportskom takmičenja.

Utakmica između AC Milan i HNK Rijeka, koju je pratilo i 4000 navijača HNK Rijeka, odigrana je 28. septembra u Milanu, ali nije prošla bez incidenta. 

Navijači HNK Rijeka prvo su prije početka utakmice sukobili s pripadnicima italijanske policije na parkingu stadiona San Siro, dok su u 60. minuti utakmice riječki navijači ubacili nekoliko pirotehničkih sredstava u takmičarski prostor zbog čega je glavni sudija nakratko prekinuo susret, objavio je MUP u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama.

MUP navodi da je zbog protupravnih ponašanja prema raspoloživim saznanjima privedeno sedam hrvatskih državljana, protiv kojih će policija nadležnim sudovima podnijeti prijedloge za izricanje mjere zabrane prisustvovanja određenim sportskim takmičenjima. Mediji su na dan utakmice objavili da je do sukoba Armade i policije došlo nakon što policija nije pustila oko 1000 navijača riječkog kluba prema gradu. U jednom trenutku došlo je do naguravanja, a razni predmeti su letjeli prema policiji, koja je upotrijebila suzavac kako bi smirila situaciju. 

Italijanski mediji su navodili da su navijači Rijeke na putu do stadiona razbili sedam autobuskih stanica, bacali topovske udare i palili baklje. Zbog prevelike gužve policija je zatvorila dvije stanice metroa pa su navijači pješice prepraćeni do stadiona.