NOGOMET

Italijani napali Mihajlovića: Bio je prijatelj s Arkanom, a branio je Ratka Mladića

( Printscreen)

Avaz.ba

31.10.2017

Nedavno je trener Torina, Siniša Mihajlović izjavio da ne zna ko je Ana Frank (Anne Frank), što je izazvalo buru u italijanskoj javnosti. 

Zbog te izjave napao ga je i poznati novinar Džidži (Gigi Riva), koji je u Republici utvrdio da je Mihajlović u školu išao u bivšoj Jugoslaviji te da je morao čitati dnevnik židovske djevojčice. 

U članku navodi da se u bivšoj državi puno govorilo o nacističkim zločinima tijekom Drugog svjetskog rata, zločinima ustaša u Jasenovcu, Titu, bombardiranju Beograda 1941... Riva na kraju podsjeća na detalje iz Mihajlovićeve prošlosti te napominje da je bio prijatelj s Arkanom. 

- Navodna Mihajlovićeva iskrenost možda ima dolazi zbog toga što se nije htio zamjeriti navijačima bivšeg kluba (Lazija), pripadnicima Curve nord poznatima po širenju fašizma.

 Istih onih koji su pružili podršku "tigru Arkanu", čovjeku poznatom po etničkom čišćenju, ali i nekadašnjem velikom Mihajlovićevom prijatelju. On je za Ratka Mladića, "Koljača iz Srebrenice", rekao da je patriota koji se bori za svoj narod. A tu je i sukob s Patrikom Vijerom (Patrick Viera) kojega je vrijeđao na rasnoj osnovi - stoji u tekstu. 

Inače, ova je priča krenula nakon što navijači Lazija po ko zna koji put zgrozili nogometnu javnost te južnu tribinu rimskog stadiona oblijepili fotografijama Ane Frank odjevene u dres gradskog rivala – Rome. Uz to, izvjesili su i brojne poruke antisemitskog sadržaja. Zbog toga su čelnici talijanskog nogometa odlučili da će utakmice koje su se igrale pretprošlo kolo početi minutom šutnje i čitanjem odlomaka iz dnevnika Anne Frank, prenose agencije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.