NOGOMET

Ispovijest poznatog nogometaša: Drogu nisam okusio u životu, kokain je slučajno bio u šoljici!?

Avaz.ba

12.12.2017

Radost koja je zahvatila omaleni Peru kad su njihovi izabranici izborili takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji iduće godine djelomično se pretvorila u nevjericu kada je FIFA objavila kako je njihov kapetan Paolo Gerero (Guerrero) suspendiran na godinu dana zbog pada na doping testu nakon utakmice protiv Argentine u oktobru.

Koristio kokain?

Svjetska krovna nogometna organizacija potvrdila je kako su u tijelu napadača brazilskog Flamenga pronađeni tragovi nedozvoljenih supstanci, tačnije kokaina. 

No, 33-godišnjak se nije pomirio sa svojom kaznom, već se jasno ogradio od presude te izjavio kako se još nada odlasku na Mundijal:

- Veoma sam ljut, ne mogu vjerovati kakva mi je nepravda nanesena. Narušen mi je ugled na privatnom i sportskom planu. Ne mogu vjerovati da se FIFA tako odnosi prema meni - ljuto je i razočarano izjavio Gerero u intervjuu za O Globo.

Zatim je napadač objasnio kako su se sporne supstance našle u njegovom tijelu:

- Nikad u životu nisam uzeo drogu. U Peruu je čaj od koke vrlo popularan te se može popiti svugdje pa tako i u hotelu gdje smo odsjedali. Šoljice i čaj bile su svima na dohvat ruke i tako je vjerojatno moja šoljica kontaminirana čajem od koke. Ja sam pio crni čaj s limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav oblik kokaina - zaključio je kapiten reprezentacije Perua. 

Počinje borba

Na kraju je razočareni nogometaš najavio i pravnu borbu: 

- Nadam se da će se sve to rasčistiti. Moji advokati i ja smo iznijeli sve dokaze u moju korist.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.