NOGOMET

Zagreb se oglasio: Hrvati učestvovali u tuči u Beogradu

Avaz.ba

14.12.2017

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske saopćilo je da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima u Beogradu.

To saopćenje je izdato na osnovu dobivenih informacija iz nadležnih službi u Srbiji, a poslije incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Prema za sada dobivenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć su učestvovali u tuči tokom fudbalske utakmice Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak - navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i evropskih poslova na upit agencije Hina.  

U saopćenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu".

- Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Hrvatske u Beogradu, a hrvatska ambasada u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, dodaje se u saopćenju.

"Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova u skladu sa svojim ovlaštenjima i mogućnostima, ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružit će svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju njihove zaštite", zaključuje se u saopštenju.

Beogradski mediji objavili su da su se među 26 uhvaćenih osoba nakon tuče tokom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.