NOGOMET

Sramota u Zagrebu: Hokejaši se tukli kao da sutra ne postoji

Avaz.ba

18.12.2017

U Ledenoj dvorani Doma sportova dogodio se nesvakidašnji incident na hokejaškoj utakmici Medveščaka i italijanskog Bolzana (1-2) u sklopu Ebel lige.

Na kraju prve trećine došlo je do naguravanja između Saše Rajsara i Angela Mićelija (Micelli), poletjele su i šake, ali sudije su nekako smirile situaciju.

Ali, to je bilo kratkog vijeka. Čim su igrači izašli s leda, Bolzanov je u prolazu zakačio Toma Zanoškog koji je davao izjave za medije.

Nastala je tučnjava i obojica su završila na podu, a Desousi su tu pomagali i saigrači Petan i Halmo. Srećom, redari su uz pomoć sudaca opet 'ispeglali' situaciju.  Očekivala se kazna za Desousu, ali suci su isključili i njega i Zanoškog, koji više nisu smjeli zaigrati u toj utakmici.

Italijane je u vodstvo doveo Mićeli (Micelli) (6:52), a onda dugo nije bilo golova sve dok Tajler Morli (Tyler Morley) nije izjednačio (53:31). Ipak, slavlje Zagrepčana kratko je trajalo jer je Majkl Angelidis (Michael) pogotkom četiri minute prije kraja donio pobjedu Bolzanu.

Bolzano je unatoč pobjedi ostao zadnji s 31 bodom, a Medveščak je osmi s 38 bodova. U sljedećoj utakmici "medvjedi" 19. decembra gostuju kod RB Salzburga. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.