NOGOMET

Srbijanski mediji: "Pionir" se crveni od sramote, možda da vratimo titulu iz Barija jer u Zvezdi tada nisu igrali samo Srbi

Avaz Sport

27.1.2018

Crvena zvezda konačno je uspjela da savlada nepobjedivi Olimpijakos, ali su najvatreniji beogradski "navijači" bacilli sjenku na meč u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne, ovoga puta "Delije" nisu vređale protivnički tim ili igrača, ili ubacivali upaljače na teren, palili baklje na tribinama… Vrijeđali su svog igrača i to samo zbog nacionalne i vjerske pripadnosti.

Najnovije pojačanje s Malog Kalemegdana Alen Omić po potpisivanju ugovora upravo "zbog tih navijača" morao je da objašnjava da je ateista.

"Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vjere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude dijelim na one dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vjera, jer je meni košarka na prvom mjestu", bila je nažalost prva izjava koju je Omić dao kao novi igrač Zvezde.

Prije nego što je "Delijama" pokazao kakav je talenat, oni su mu na "svoj način" priredili "dobrodošlicu", zbog čega je hala "Aleksandar Nikolić" crvenila – od sramote.

"Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija", pisalo je na transparentu na tribini gdje se nalaze najvatreniji navijače Zvezde.

Kada je slovenački centar ušao u igru vikali su mu "odlazi, odlazi". Dobar dio navijača osetilo je stid i raduje što je u Pioniru bilo više onih koji su bili zgroženi i zviždali tim “navijačima”, a na kraju i pozdravili ulazak Omića u igru.

Reprezentativac Slovenije, koji je u Beograd došao jer voli košarku, na poruku iz “Kopa” odgovorio je solidnom partijom, prvi put u dresu kluba s Malog Kalemegdana.

Iako je posle meča bivši košarkaš Unikahe izjavio da nije čuo prozivke sa tribina, kada su se malo stišale strasti, porukom na Instagramu obratio se onima koji su ga vrijeđali – "Ko igra za Zvezdu i zauvek za nju navija, biće zauvek moj bratija".

Ovakav sraman čin pokrenulo je niz pitanja.

Da li su te prave "Delije" zaboravile historiju i ko je sve osvajao titule za srbijanski klub – nisu Hrvati, Bosanci, Crnogorci, već svi oni se zovu istim imenom – LJUDI!

Nisu zaboravili da je Robert Prosinečki donio Zvezdi najvrijedniju titulu prije 27 godina – osvajanje Kupa evropskih prvaka, a legendarni fudbaler vodio je srpski tim i dobijao ovacije sa tribina.

Da podsjetimo “navijače Zvezde”, piše B92, da u fudbalskom timu, koji je izborio proljeće u Evropi, nekoliko prvotimaca su islamske vjeroispovesti.

Pjevali su Marakana i Pionir između ostalih i Sušiću, Haliloviću, Prosinečkom, a pjevaće i dalje…

Satirični portal Njuz.net donosi tekst pod naslovom:Delije traže da se poništi titula iz Barija jer u timu nisu igrali samo Srbi, nadovezujući se na priču koja je danas pogodila Srbiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.