NOGOMET

Problemi za Novaka Đokovića: Brazilsko tužilaštvo pokrenulo postupak protiv srbijanskog tenisera

Đoković: Sudski postupak zbog navodnih administrativnih neregularnosti

Vijesti.me

22.2.2018

Tužilac Rio de Žaneira pokrenuo je sudski postupak protiv srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, zbog navodnih "administrativnih neregularnosti", koje su pratile njegovu posjetu tom gradu 2012. godine, javlja brazilski list "O'Globo".

Đoković je prije skoro šest godina u Riju igrao egzbicioni meč sa Gustavom Kuertenom i otvorio školu tenisa, koja nosi njegovo ime.

Kako navodi "O'Globo", posjeta i sve aktivnosti organizirale su dvije kompanije - Deki 10 i Adma Eventos, koje su se, također, našle pod sumnjom tužilaštva.

Jedan od vlasnika kompanije Deki 10 je srbijanski fudbaler Dejan Rambo Petković, koji je velika fudbalska zvijezda u Brazilu i bivši as Flamenga. 

Kako navodi list, unajmljivanje ove dvije kompanije za organizaciju Đokovićeve posjete urađeno je na neregularan način, bez tendera, čime je oštećen gradski budžet.

U pitanju je cifra od 2.800.000 brazilskih reala, što je približno milion dolara.

Postupak se vodi i protiv Marsije Beatris Isidoro (Marcia Beatriz Izidoro), bivše sekretarke za sport države Rio.

Đokovićeva posjeta Riju, podsjeća "O'Globo", bila je u centru pažnje i 2014. godine, kada je objavljeno da mu Vlada države Rio de Žaneiro duguje više od 1,6 miliona reala (približno 600.000 dolara), kao naknadu za njegovu posjetu.

Tada je Đokovićev domaćin i veliki prijatelj Kuerten rekao da je u pitanju "nedostatak poštovanja Vlade prema obavezama koje su preuzete". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.