NOGOMET

Modrić u problemima: Prijeti mu višegodišnja robija

Net

2.3.2018

Osječko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je u petak optužnicu protiv kapitena hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinamo Zdravku Mamiću u vezi s izvlačenjem novca iz tog kluba.

Modrić se tereti da je 13. juna 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor, te da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen, piše Net. 

Okrivljenog također terete da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu, objavilo je u petak Državno tužilaštvo, navodeći samo dob okrivljenika.

Modriću sada prijeti kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do pet godina. Naime, članak 305. Kaznenog zakona propisuje: svjedok, vještak, prevoditelj ili tumač koji u prethodnom kaznenom postupku, u postupku pred sudom, međunarodnim sudom čiju sudbenost Republika Hrvatska prihvata, arbitražom, u prekršajnom postupku, upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku da lažni iskaz, nalaz ili mišljenje ili nešto lažno prevede, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.