NOGOMET

Bračni par Hajrović: Nije lako živjeti našim životom

Avaz Sport

2.3.2018

Otkako je nedavno iz Verdera prešao u zagrebački Dinamo, bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović ne silazi s naslovnica hrvatskih medija. Hajrović i supruga Lejla u razgovoru za „Jutarnji list“ iznijeli su nekoliko zanimljivosti iz svog zajedničkog života.

Kada je Izet 2014. godine potpisao za turski Galatasaraj, Lejla je vikendima putovala u Istanbul, no ubrzo su zaključili da ne mogu živjeti na dvije različite adrese te su odlučili da stupe u brak.

- Nije bilo lako donijeti takvu odluku. Ja sam u to vrijeme imala stabilan posao kod kuće, s vrlo pristojnom plaćom i velikim mogućnostima za napredak i nije mi to bilo lako ostaviti. Naposljetku, presudila je ljubav i nije mi ni najmanje žao - govori Lejla, koja je zaposlena u očevoj firmi za transport.

Ona kaže da je nervira kada je nazivaju suprugom nogometaša.

- Naravno da je svima jednostavnije misliti da sve supruge nogometaša sjede kući, lakiraju nokte, troše novac i kradu Bogu dane. I mi smo ljudi kao i svi ostali, s istim željama, snovima i problemima – rekla je Lejla.

Naš reprezentativac tvrdi da bez podrške supruge ne bi mogao napraviti blistavu karijeru.

- Ne znam kako bih sve to sam izveo, ne mogu na sve sam misliti. Lejla je kraj mene uvijek, u svim situacijama. Iskreno, jako sam sretan što imam ženu poput nje – rekao je Hajrović.

BiH se više potrudila

Iako je Lejla rođena u Travniku, za sebe kaže da je prava Švicarka, dok za Izeta kaže da je pola Bosanac, a pola Švicarac.

- Ja sam prava Švicarka, izuzev što volim našu muziku, barem tako Izet kaže. Za razliku od njega, koji je pola Švicarac, a pola Bosanac. Švicarska je mjesto koje oboje zovemo kućom, ali BiH se više potrudila oko njega i zbog toga je izabrao tu reprezentaciju – otkrila je Lejla.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.