SKANDAL

Slovenija: Sportski direktor Maribora odbio se izviniti za gnusne riječi

Gol.hr

20.3.2018

Aktualni slovenski prvak Maribor, kako stvari stoje, neće obraniti naslov prvaka. Subotnji poraz od Krškog (0:2) bila je četvrta utakmica Mariborčana u kojoj u nastavku sezone Prve lige Telekom Slovenije nisu uspjeli pobijediti u svom Ljudskom vrtu. Prethodno su izgubili i od Domžala te remizirali s Aluminijem i Rudarom, a jedinu pobjedu ostvarili su u gostima kod Ankarana.

Tako očajan ulazak Maribora u nastavak sezone iskoristio je njihov glavni rival, ljubljanska Olimpija koja je pod vodstvom Igora Bišćana pobijedila u svih šest utakmica i trenutno ima 10 bodova viška u odnosu na Mariborčane koji, doduše, imaju i utakmicu manje (gostovanje kod Triglava u Kranju 11. aprila).

Nakon poraza od Krškog u Mariboru je na površinu isplivalo sve nezadovoljstvo pa se tako na konferenciji za novinare poslije utakmice nije pojavio, kako je uobičajena praksa, trener Darko Milanič, već sportski direktor Zlatko Zahović.

Na normalno pitanje odgovorio nenormalno

Vidno nervozan, trudio se odati dojam kako je situacija pod kontrolom, ali nije dugo izdržao. Na pitanje novinara Dejana Mitrovića iz Ekipe SN, je li razočaran što je na stadionu bilo samo 1.500 gledaoca, Zahović je odgovorio:

- Smiri se, sine, ne provociraj. Nedavno ti se je dogodila tragedija, zar ne? Je li te nečemu naučila? Mislim da nije ničemu. Ti i dalje želiš provocirati i nepristojan si", izjavio je Zahović, aludiravši na nedavnu tragičnu smrt Mitrovićeva oca.

Kolega Mitrović je bio šokiran nakon takvog odgovora.

- Otišao sam na pres-konferenciju u dobroj vjeri, kao i uvijek, želio sam svoj posao obavljati profesionalno. Začudio me odgovor gospodina Zahovića jer moje pitanje nije bilo provokativno kako on kaže već legitimno. Isto tako, nije ni provokacija pitanje u vezi Zahovićeva dolaska na pres-konferenciju. Pitao sam je li možda njegov dolazak značio da Milanič više nije trener. Gospodin Zahović mi je odgovorio uvredama na ličnoj osnovi. Ja nikad neću zaboraviti tragediju koja mi se dogodila, to će uvijek ostati sa mnom i ne mora me na to podsjećati sportski direktor kluba - poručio je Mitrović.

Inače, nedavno je Mitrović, nakon što je Maribor kod kuće izgubio od Domžala, napisao tekst u vezi nedodirljivosti Zahovića i Milaniča u Mariboru.

- Ne znam je li ovaj verbalni napad povezan s tim, to morate pitati Zahovića. Odnos između mene i njega je, ili bi barem trebao biti, profesionalan - zaključio je Mitrović.

Nakon 11 godina odlazi iz Maribora?

Nakon Zahovićevog gnusnog ispada Maribor se ogradio od njega i suspendirao ga, a disciplinski postupak pokrenuo je i Slovenski nogometni savez. Zahović je stavio svoj mandat na raspolaganje, ali se i - odbio ispričati!

- Nema teorije da se ispričam! Svaki put kad je to bilo potrebno ja sam se ispričao, ali sada to nije slučaj. Tko želi razumjeti, razumjet će - pojasnio je Zahović.

Mariborske dnevne novine Večer u objavile su kako Zahović nije prisustvovao sastanku održanom u klupskim prostorijama u nedjelju navečer što bi moglo značiti da će njegova ponuđena ostavka ovaj put biti i prihvaćena.

- Ne želim se svađati, prihvatit ću svaku odluku koju klub donese. Predivnih 11 godina je iza nas i nema potrebe za vrelom krvi. Međutim, moram reći da je klupsko saopćenje bilo ishitreno i nepotrebno - u svom je stilu prokomentirao Zahović.

Dok Zahović divlja, Olimpija počela hladiti šampanjac

Maribor se nedugo poslije utakmice ogradio od njegovog istupa, zgrožena je cjelokupna sportska javnost u Sloveniji, a prijavilo ga je i tamošnje Društvo sportskih novinara.

U međuvremenu, 100-injak kilometara jugozapadno, u Ljubljani, zadovoljno posmatraju kako Maribor sve više zaostaje i kako im je sve bliže povratak naslova prvaka u Stožice. Sa snažnim hrvatskim pečatom (trener Igor Bišćan, igrači Leon Benko, Dario Čanađija, Dino Štiglec, Filip Uremović, Danijel Miškić).

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.