NOGOMET

Abramovič rastjeruje zvijezde

Avaz Sport

11.4.2018

Izvjesno je da će italijanski trener Antonio Konte (Conte) na kraju sezone napustiti Čelzi, a skupa s njim bi mogla otići i devetorica fudbalera.

Mediji s Otoka javljaju da vlasnik Čelzija Roman Abramovič ne može više gledati sramoćenje londonskog kluba te da je odlučio preuzeti značajniju ulogu oko ekipe.

Abramovič, koji je ovih dana zbog sankcija Rusiji izgubio 534 miliona dolara, uručit će otkaz Konteu, jer je klub koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka Engleske ove godine u borbi još samo za FA kup.

Na odlasku sa Stemford bridža su najveće klupske zvijezde Eden Azar (Hazard) i Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), koji se povezuje sa madridskim Realom. Belgijski dvojac ne planira provesti sezonu u klubu koji neće igrati u Ligi prvaka.

I Sesk Fabregas (Cesc), Pedro, Geri Kejhil (Gary Cahill), David Luiz i Olivijer Žiru (Olivier Giroud), koji je stigao prije dva mjeseca, također bi trebali napustiti Čelzi, dok se Miči Batšuaji (Michy Batshuayi) i Kurt Zuma (Zouma), koji su otišli na posudbe, vjerovatno neće vratiti u London.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.