Asmir Begović domaćin ljetnog trening-kampa za golmane

Fena
12.04.2018 18:42

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening-kampa za golmane, koji će biti održan u Sarajevu 9. i 10. juna ove godine.

Kamp za cilj ima dječacima i djevojčicama između osam i 16 godina ponuditi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima, promovirati poštovanje rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme pružiti mladima priliku za zabavu i stvaranje novih prijatelja.

- Ideja da u Bosni i Hercegovini pokrenemo jedan ovakav kamp nije došla preko noći. Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentiranim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti - objašnjava Begović, koji je sam sudjelovao u pripremanju dvodnevnog programa rada i koji će u toku kampa, između ostalog, i aktivno raditi s polaznicima i pokušati pomoći svojim savjetima.

Kamp će biti održan na terenima Trening-centra FK Sarajevo u Butmiru, a broj polaznika je ograničen. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem stranice kamp.asmir1.com ili elektronskom poštom [email protected]

NA VRH