Nogometni bh. juniori vrijedno rade na pripremama u Zenici

Autor: Fena
03.11.2017 19:45
A
A
A

Juniorski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine se već drugi dan u Trening centru NSBiH u Zenici spremaju za turnir kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića su do sada obavili dva treninga, a defanzivac Amar Beširević ističe da ekipa radi kvalitetno.

- Spremamo se u odličnoj atmosferi i radimo veoma dobro. Svi želimo da što spremnije dočekamo kvalifikacioni turnir u Bijeljini i ostvarimo plasman u elitni krug. Sigurno da je pred nama težak zadatak, ali imamo kvalitet i možemo završiti na jednoj od prve dvije pozicije u grupi. Vjerujem da ćemo biti uspješni - rekao je Beširević.

Bočni igrač Ševkija Resić također smatra da juniori mogu do naredne faze takmičenja.

- Kao i ostatak ekipe, očekujem plasman u elitni krug kvalifikacija. Naporno radimo jer moramo biti što spremniji za turnir gdje nas očekuju kvalitetni protivnici. Od velike važnosti će biti otvaranje turnira i utakmica protiv Gruzije, koja ima dobru ekipu. Očekujem da počnemo kvalifikacije pobjedom. Francuzi su favoriti u grupi, ali ako mi budemo na našem nivou ne sumnjam u prolaz dalje - zaključio je Resić, prenosi zvanična stranica Nogometnog saveza BiH.