NOGOMET

Nogometni reprezentativac BiH Elvin Kovač potpisao ugovor s Frajburgom do 2020.

Avaz.ba

12.1.2018

Elvin Kovač, juniorski reprezentativac BiH spada u red najboljih mladih golmana u Njemačkoj, a da su njegov talenat prepoznali u Frajburgu potvrđuje i činjenica da je potpisao ugovor sa ovim bundesligašem do 2020.

Golmana juniorske reprezentacije BiH u skorijoj budućnosti vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe, tako da je potpisivanje ugovora bio logičan slijed događaja.

– Na meni je da vrijedno treniram i branim, a onda će svakako doći i nastupi za prvu ekipu. Nigdje ne žurim. Mlad sam i trebam još puno da učim. Imam veliku podršku svih u klubu. Oni u mene vjeruju, i to je za svakog igrača, a posebno golmana, najbitnije - kaže Kovač.

Elvin je od 2014. član Frajburga, a dobre odbrane dovele su ga i do dresa U-19 reprezentacije BiH.

Kovač se nada da će se naći i na spisku selektora Tonija Karačića u martu za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Finskoj, a u grupi sa našom selekcijom nalaze se ekipe Danske, Turske i Austrije. 

- Sretan sam jer sam debitovao za juniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama i što smo pobijedili Andoru. Naravno, nadam se da ću i dalje biti u prvom planu kod selektora – kaže Elvin Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.