NOGOMET

Velikani će uveličati rođendan Sarajeva

Avaz.ba

16.1.2018

Nastup na međunarodnom turniru „Valter kup 2018.“, koji će uveličati Dan Grada Sarajeva, do sada je potvrdilo 17 klubova, objavio je organizator, Škola fudbala Valter.

U naš grad 6. aprila doći će mnoga poznata imena sa svojim talentima, koji će ljubiteljima sporta upriličiti pravi fudbalski praznik.

U kategoriji U-15 nastupit će CSKA Moskva, Galatasaraj, Bursaspor, Kasimpaša, Istra, Vojvodina, Mladost iz Podgorice, Željeznicar, Sarajevo i Gorica.

U kategoriji U-13 nastupit će Inter iz Milana, PAOK, Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Domžale, Vojvodina, Istra, Borac iz Banje Luke, Sarajevo, Valter i Mladost Podgorica.

- Lista još nije konačna, jer smo u pregovorima s ekipama Rijeke i Fenerbahčea. Ideja nam je da ovaj turnir preraste u tradicionalni, što bi bio naš poklon Gradu Sarajevu – rekao je prvi čovjek ŠF Valter Adis Junuzović, koji je dodao da će turnir , na otvaranju i zatvaranju, uveličati neka od velikih fudbalskih imena s područja bivše Jugoslavije.

Takmičenje, čiji je ambasador Miralem Pjanić, trajat će tri dana, od 6. do 8. aprila, a njegovo održavanje pomogao je Nogometni savez BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.