NOGOMET

Joldić: Ne plašimo se Atletika

Z. ŠARIĆ

17.1.2018

Juniori Željezničara već su napravili historijski uspjeh prošavši u 2. kolo Lige prvaka za mlade, što nikada nijedan bh. klub nije ranije postigao. Nakon bugarskog Ludogoreca eliminirali su i hrvatskog prvaka Lokomotivu te osigurali meč protiv velikog Atletika iz Madrida.

Grbavica će 7. februara definitivno biti puna. I na prethodne dvije utakmice veliki broj navijača bodrio je plave nade. Iako Atletiko važi za velikog favorita, trener Omer Joldić kaže kako njegovi momci itekako razmišljaju o prolasku u osminu finala. 

- Normalno da respektiramo tako veliku ekipu kao što je Atletiko, ali ne plašimo ih se jer znamo da imamo izuzetno kvalitetnu generaciju. Pred našim navijačima imamo pravo nadati se da ćemo izboriti prolazak - rekao je trener juniora "Plavih".

U skautiranju protivnika pomogao mu je Ibrahim Šehić, golman azerbejdžanskog Karabaga i Omerov saigrač iz Želje.

- Šehić nam je dostavio neke snimke utakmica, jer njegov Karabag je bio u grupi s Atletikom. Radi se o izuzetno tehnički potkovanoj ekipi, igraju klasični španski fudbal, s dosta kombiniranja, slično kao i mi. Dobri su, ali dobri smo i mi - optimista je Joldić.

Male probleme za trenera predstavlja što će se najbolji igrači, Denis Žerić, Ajdin Mujagić, Anel Šabanadžović i Haris Hajdarević, pripremati s prvim timom, a tek pred utakmicu priključiti juniorima.

- Odlično nam je došla pripremna utakmica protiv prvog tima, a što se tiče naše četvorke, oni su već profesionalci i neće biti problema da se brzo uklope u tim.

Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će teren na Grbavici 7. februara biti dobar kako bi navijači vidjeli pravi spektakl - kaže Joldić, koji zajedno sa svojim saradnikom Senadom Žerićem obavlja intenzivne pripreme za meč protiv španskog kluba.

Meč protiv Hajduka 

Juniorska ekipa Želje priprema se još od 18. decembra prošle godine, a 25. januara otputovat će u Makarsku.

- Dogovorili smo nekoliko utakmica, Hajduk nam je potvrdio da ćemo protiv njihovih juniora igrati 30. januara. Postoji mogućnost mečA protiv kombiniranog tima Zadra ili Dugopolja - kaže Joldić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.