NOGOMET

Stručnjaci za Avaz.ba o meču Željo - Atletiko: Sudeći prema odgovorima, naš tim ima velike šanse

Piše: A. S.

6.2.2018

Juniori Željezničara u srijedu će na Grbavici (16 sati) odigrati utakmicu doigravanja Omladinske Lige prvaka protiv zvučnog rivala iz Španije - Atletiko Madrida.

U taboru "Plavih" s Grbavice očekuju veliku posjetu, a prognoze idu dotle da se priželjkuje 10.000 navijača.

Portal Avaz.ba kontaktirao je bh. trenerske stručnjake, sadašnje i bivše selektore, u želji da čujemo njihovo mišljenje o šansama našeg tima u sutrašnjem meču.

Evo kako su komentirali: 

Toni Karačić

Toni Karačić, selektor U-18 selekcije BiH: 

- Željo ima sjajnu mladu ekipu i već nekoliko odličnih igrača u juniorskoj selekciju. Uz sve to, tu su igrači koji su 2000. godište i koji su bili u reprezentativnim kampovima. Kvalitet je dakle tu, a i sadašnji rezultat je veliki uspjeh. Smatram da tim s Grbavice nije bez šansi, jer su u dosadašnjim mečeva pokazali da posjeduju neophodnu kompaktnost za veliki uspjeh. Želim im svu sreću da prođu dalje.

Sakib Malkočević

Sakib Malkočević, selektor U-16 reprezentacije BiH:

- Dosadašnji uspjeh Željezničara je uspjeh i bh. nogometa. I ovaj sadašnji rezultat je potvrda odličnog rada. Sve što su napravili je za svaku pohvalu. Isplatilo se ulagati u mlade igrače. Igrači Željezničara su već sada pobjednici, brz obzira na sutrašnji ishod. Igraju protiv ozbiljnog protivnika, a ja im želim sreću, kako igračima tako i trenerima. Neka publika bude na nivou i 12-ti igrač.


Šener Bajramović

Šener Bajramović, bivši selektor Mlade reprezentacije:  

- Rad s mladima u BiH je na visokom nivou, posebno u FK Željezničar i FK Sarajevo. Utakmica protiv Atletika je dodatna prilika da se afirmira bh. nogomet. Vjerujem da će i ostali klubovi u BiH krenuti njihovim putem, jer smatram da je veoma malo mladih igrača dobilo priliku da igra u Premijer ligi BiH, jer previše "uvozimo" nogometaša iz inozemstva. Nema ništa protiv toga da nam dolaze kvalitetni, a ne "polovni" igrači. Željo zahvaljujući pametnom radu sutra može do historijskog uspjeha, iako je i ovo do sada vrijedno svake pohvale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.