NOGOMET

Joldić: Mogu samo biti ponosan na svoje igrače

( A.Durgut/Avaz.ba)

Fena

7.2.2018

Juniori Atletika pobijedili su Željezničar s 3:1 u utakmici plej-ofa omladinske Lige prvaka koja se igrala na stadionu ''Grbavica'' u Sarajevu.

Trener Željezničara Omer Joldić čestitao je Atletiku na pobjedi, te naglasio da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača.

- Igrali smo protiv vrhunske ekipe koja nas je zasluženo pobijedila. Otvorili smo odlično utakmicu dobro smo skautirali protivnika. Znali smo koliko je Atletiko jak i da igra jako u sredini, ali to nismo mogli vidjeti zbog preskakanja igre i teškog terena koji je bio protivnik njima i nama. Žao mi je što nakon postignutog gola nismo uspjeli napraviti malo veći pritisak na njihovu zadnju liniju - izjavio je Joldić nakon utakmice.

Joldić ističe da Željezničar može biti ponosan na svoj juniorski tim i da se ne treba brinuti za podmladak i budućnost.

- Možemo biti ponosni na ovu genaraciju momaka koji su pokazali da mogu. Nemam šta zamjeriti svojim igračima, mogu biti samo ponosan. Mislim da Željezničar može biti miran što se tiče budućnosti. Mislim da ovdje ima nekoliko momaka koji mogu napraviti dobre karijere - rekao je Joldić.

Smatra da je za pobjedu protiv Atletika nedostajalo malo više koncentracije u zadnjoj liniji Željezničara, a nije želio komentarisati da li je bio penal nad Šabanadžovićem pri vodstvu gostiju od 2:1.

Trener Atletika Manuel Kano Martin (Cano) rekao je da je utakmica bila veoma komplikovana, te da je znao da Željezničar ima dobre igrače. Morali smo preokrenuti utakmicu, braniti se a zatim napasti.

- Ekipe su imale dosta šansi, morali smo se otvoriti na lošem terenu. Mislim da smo mogli ponuditi još bolju igru na boljem terenu. Protivnički igrači su bili spremni, rival je bio težak i morali smo igrati snažno. Pobijedili smo zahvaljujući svojoj upornosti - rekao je Martin.

Atletiko će nastaviti takmičenje u osmini finala, dok je Željezničar ispao.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.