NOGOMET

Kovač: Uspjeh u Njemačkoj kao uvod u kvalifikacije

Avaz Sport

20.3.2018

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Dansku, gdje je sutra očekuje prvi susret elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije domaćina.

Jedan od onih koji je propustio pripreme našeg tima u Bijeljini je Elvin Kovač, ali je imao dobar razlog. S juniorima Frajburga izborio je, naime, plasman u finale Kupa Njemačke i svojim nastupom potvrdio da spada u red najboljih mladih golmana u zemlji.

- Ovo je veliki uspjeh za naš klub. Potvrdili smo još jednom da imamo odličnu generaciju juniora i sigurno je da će neki od nas već naredne sezone biti priključeni prvom timu Frajburga. U finalu 19. maja u Berlinu igrat ćemo protiv Kajzerslauterna. Nakon utakmice, čestitao mi je i trener seniora Kristijan Strajh (Christian Streich), koji me je, kao nagradu, pozvao da treniram sa prvom ekipom - kaže Kovač.

Za elitni krug kvalifikacija, u kojima naš tim, osim s Dancima, igra i protiv Austrije i Turske, Elvin kaže da je optimista.

- Nadam se da ćemo još jednom obradovati Bosance i Hercegovce. Zbog utakmice protiv Borusije Menhengladbah, nisam mogao biti s ostalim juniorima na okupljanju, ali vjerujem da je selektor pratio moje odbrane i da ću dobiti priliku da branim već u prvoj utakmici, protiv Danske – kaže Kovač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.