MLADI

“Zmajići” nastavljaju pohod ka Euru

A.M.

27.3.2018

Ostale su još samo četiri stepenice do plasmana na Evropsko prvenstvo. U-21 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima sve u svojim rukama (prva je na tabeli grupe 8) uoči odlučujućih okršaja protiv Lihtenštajna, Švicarske, Rumunije i Portugala.

 Težak meč

Izabranike selektora Vinka Marinovića danas (18 sati) u Vaduzu očekuje nešto lakši posao. Protivnik će nam biti Lihtenštajn, koji je, nakon šest odigranih kola, još bez osvojenog boda.

Ipak, daleko od toga da među “Zmajićima” smije biti opuštanja. Trener u stručnom štabu naše mlade selekcije Danimir Milkanović očekuje pobjedu u Vaduzu.

- U igri smo za odlazak na Euro. Do kraja imamo još teških utakmica, ali ako budemo imali ovakav pristup kao do sada, možemo daleko dogurati. No, mi idemo utakmicu po utakmicu i sada smo fokusirani na Lihtenštajn - rekao je Milkanović.

Potcjenjivanja protivnika ne smije biti, smatra Milkanović.

- Vjerujem da ćemo protiv Lihtenštajna pristupiti ozbiljno i da ćemo osvojiti tri boda. Moramo i protiv Lihtenštajna biti na nivou kao do sada, jer će i taj meč biti težak. Nikoga ne smijemo potcijeniti i moramo nastaviti kvalifikacije na način na koji smo igrali i do sada – dodao je Milkanović.

Tešku utakmicu očekuje i reprezentativac BiH Kerim Memija.

- Pobjede nad Velsom podigle su nam samopouzdanje i dokazali smo da ova ekipa ima kvalitet za nešto više. Na nama je da to i dalje pokazujemo. Utakmica s Lihtenštajnom bit će teška, jer možemo dosta dobiti, ali isto tako i izgubiti – rekao je Memija.  

Dati maksimum 

Član danskog Vejlea kaže da je cilj plasman na Euro.  

- Moramo biti na nivou prethodnih mečeva, dati maksimum i pobjeda neće biti upitna. Ne smijemo se opustiti bez obzira na to ko je protivnik, jer još nismo završili posao. Cilj nam je plasman na Euro i svi smo na to fokusirani – zaključio je Memija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.