OSTALI SPORTOVI

Više od 400 dječaka na 3. međunarodnom turniru u Tuzli

(Fena)

5.7.2017

Rukometni klub Sloboda i Škola rukometa Sloboda u sklopu manifestacije "Ljeto u Tuzli" od 7. do 9. jula u organizuju 3. međunarodni turnir za rukometaše "Tuzla 2017."

Glavni trener u školi rukometa Edin Mujić izjavio je da turnir ove godine prelazi u novi format takmičenja, te da očekuje da će privući veliki broj dječaka.

- Sama činjenica da će na turniru učestvovati vise od 400 dječaka iz regiona govori da ovaj turnir ima potencijal za razvoj te da će narednih godina biti sve masovniji. Željeli smo da turnir napravimo drugačijim, time što će planirane utakmice biti odigrane na umjetnoj travi stadiona Tušanj. Nešto novo u naši krajevima, što će sigurno za same učesnike biti dosta zanimljivije. Nadamo se da će turnir uspjeti da popularizuje rukomet u našem gradu i da prezentira naš grad Tuzlu u pravom svijetlu - kazao je Mujić.

Cilj organizatira je da uz sportski fer i korektne utakmice, napravi dobro druženje i upoznavanje dječaka iz regiona tako da će dio ovog turnira biti popraćen druženjem djece i trenera na Panonskim jezerima. Ove godine na turniru će nastupati četiri uzrasne kategorije, godišta - 2000./01., 2002./03., 2004./05. i minirukomet 2006. i mlađi.

Turnir počinje u petak, 7. jula od 9.00 sati, susretima po grupama.

Zvanično otvarenje turnira je planirano za subotu, 8. jula na stadionu Tušanj, a zatvaranje 9. jula u dvorani Mejdan gdje će ujedno i biti odigrane finalne utakmice i utakmice za treće mjesto, te dodijeljene medalje, pehari i priznanja za najbolje igrače, golmane i strijelce turnira, saopćili su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.