OSTALI SPORTOVI

Najava: Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017

Avaz.ba

12.8.2017

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, po treći put će biti održano takmičenje u skokovima na Bentbaši „Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017“. 

Ova sportsko-turistička manifestacija održat će se u subotu, 19.08. s početkom u 16 sati. 

Iz godine u godinu, ova manifestacija prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije te Bosne i Hercegovine, koji će na Bentbaši još jednom odmjeriti svoje umijeće u skokovima u vodu.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce. Prošle godine su skokovi izvođeni sa improvizirane platforme visoke 16 metara, a ideja je da se ove godine montažna platforma postavi na veću visinu, te će tako i takmičenje biti podignuto na viši nivo, a skakonica na Bentbaši će, poslije Starog mosta u Mostaru, biti druga najviša skakonica u BiH i regiji. 


- Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bentbaši postavi platforma sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. S obzirom na to da će se manifestacija održati po treći put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju mnogih medija, građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu – izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Admiral electronic casino . Te partneri Općina Stari Grad, Sarajevski kiseljak, Sarajevska pivara, Elit nutrition i Federalna uprava civilne zaštite

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.