OSTALI SPORTOVI

U Doboj Istoku selekcije BiH i Rumunije odigrale turnir u Centru Duje

Selekcije beskućnika BiH i Rumunijena turniru u Doboj Istoku ( H.Čalić)

Avaz.ba

16.8.2017

Malonogometna selekcija beskućnika Bosne i Hercegovine, ove godine učestvuje po šesti put zaredom na svjetskim prenstvima beskućnika “Homoles World Cup”, koje se od 29.avgusta do 5.spetembra održava u norveškom gradu Oslo. 

Na prvenstvu učestvuje 46 zemalja svijeta. Selektor naše reptrezentacije koja je dobre igre pružala u Meksiku, Čileu, Škotskoj, Holandiji i Poljskoj, pružala odlične partije, Elvedin Škrebo i u Oslu očukuje dobar plasman. 

Drugi u svijetu

- Kao što je poznato, na ovim prvenstvima, na kojima članovi nacionalnih selekcija potiču iz marginaliziranih grupa kojima sport dođe kao svojevrsna terapija ali i nagrada za njihovu borbu da postanu korisni članovi zajednice, mijenju se svake godine, kako bi kroz reprezentacije prošao što je moguće veći broj ljudi. Mi smo na prvom učešću prije pet godina u Meksiku proglašeni za najuspješnijeg debitatna od 46 zemalja svijeta, u Čileu smo od isto toliko selekcija igrali u finalu sa domaćinom i zauzeli drugo mjesto - kaže Škrebo.

Našu malonogometu selekciju beskućnika BiH pomažu mnoge organzacije, ponajviše HO Međunaordni forum solidarnosti-Emmaus u Doboj Istoku, na čiju je ideju i formirana reprezenacije naše zemlje.

Prije tri dana upravo u Sportskom centru Duje kojeg je donirala EUFA, okupile su se selekcije BiH i Rumunije i u okviru priprema za Oslo, odigrale turnir koji je BiH dobila bez većih problema.

Spisak reprezentativaca

Do sada je našu selekciju materijalno u više navrata pomagao i naše reprezentativac-Zmaj Muhamed Bešić, ambasador MFS-Emmaus, susjdne općine Doboj i Gračanica. Na ovom, šestom Homoles World Cupu u Oslu, boje naše zemlje branit će: Ademir Bajrić, Muhamed Golub,, Vjeko Mahtuh, Ado Mustafić, Resul Kugubić, Kenan Žunić, Amir Zulić i Amin Sulejmanović.

Ž8= H.Č.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.