OSTALI SPORTOVI

Drugo izdanje memorijalnog rukometnog turnira "Zaim Kobilica": U finalu se sastaju Čelik i Vogošća

J. Hadžić

Piše: D. J.

18.8.2017

Rukometni klub „Čelik“ i Škola rukometa „Čelik Junior“ zajedno su organizovali drugi međunarodni memorijalni turnir „Zaim Kobilica“ na kojem nastupaju ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. 

U prvoj današnjoj utakmici, pred stotinjak gledalaca, domaći rukometaši su bili bolji od ekipe Sloge iz Kraljeva rezultatom 32:29 (13:11). Najefikasniji igrač Čelika bio je Adnan Beganović sa 10 pogodaka, u ekipi Sloge Dušan Denut je postigao 8 pogodaka.

U drugom susretu ekipa Vogošće deklasirala je NEXE2 iz Našica. Konačni rezultat glasio je 41:21 (18:15). Najefikasniji u redovima bh predstavnika bio je Anes Bečić sa 9 golova dok je u ekipi hrvatskog predstavnika Marin Breganić 8 golova.

Utakmica za treće mjesto igra se sutra sa početkom od 18 sati dok je finale na rasporedu u 20 sati. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Zaim Kobilica je u vrijeme bivše države bio ponajbolji igrač reprezentacije. Dugo godina je boravio u Italiji gdje je aktivno igrao i oduševljavao talijansku rukometnu publiku. 

Sa HC Prato osvojio je dvije šampionske titule (1998. i 1999.) i dva Kupa Italije (1998. i 2000.)

Za Prato je odigrao više od 500 utakmica i postao njegov zaštitni znak. 

U njegovu počast taj klub je povukao njegov kapitenski dres sa brojem 7 a od prošle godine i sportska dvorana u ovom gradu nosi ime po ovom slavnom rukometašu.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.