OSTALI SPORTOVI

Mostar od večeras domaćin UEFA Futsal Cupa

Fena

23.8.2017

Utakmicama između ekipa "Narva United" i "Flamurtarija" te Mostar Stari grad "Staklorad" i "Arnavutkoya" večeras počinje turnir preliminarne runde UEFA Futsal Cupa, koji se održva u Sjevernom logoru u Mostaru.

Utakmice se igraju u terminima od 19 i 21.15 sati večeras, sutra, 24. avgusta i u subotu, 25. avgusta. 

Na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru predstavnik ekipe Mostar Stari grad "Staklorad" Alen Đuliman govorio je o pripremama ekipe Staklograda i samih uvjeta natjecanja. Naveo je kako su kompletno renovirali dvoranu kako bi se zadovoljili UEFA-ini standardi.

- Što se tiče ekipe, pojačali smo se na igračkom planu. Doveli smo četiri pojačanja i imamo ozbiljne namjere. Želja nam je da prođemo ovaj krug i završimo na prvom mjestu - kazao je Đuliman. 

 Prema njegovim riječima, najteži protivnik im je albanski Flamurtarij.

Predstavnik estonskog kluba Narva Uniteda Alexandr Dimitriev kazao je kako je ovo njihovo prvo međunarodno natjecanje te da će se potruditi osvojiti bod u prvim utakmicama. Nadaju se kako će proći dalje. 

Predstavnik turskog kluba Arnavutkoy Beledye spor Geokaj Bajkal istaknuo je kako su zadovoljni organizacijom. Nadaju se što boljim mečevima s ova tri kluba, te da će proći u daljnji krug natjecanja.

Predstavnik albanskog kluba Flamurtarij Agron Sinanaj istaknuo je kako im je ovo četvrti put da sudjeluju u premilinarnom krugu te da su jako zadovoljni uvjetima i organizacijom.

Turnir preliminarne faze Lige prvaka u futsalu održava se od 23. do 26. avgusta, a pobjednik će se plasirati u iduću fazu koja se igra u Rumuniji.

Inače, Mostar Stari grad Staklorad u prošloj je sezoni osvojio duplu krunu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.