OSTALI SPORTOVI

Muzurović za Avaz.ba: Bez računa nema ni rukometne reprezentacije BiH

Muzurović: Sa mnom nije lako raditi, ali sam spreman se uhvatiti izazova zbog budućnosti bh. rukometa

Piše: A. SOKOLOVIĆ

11.9.2017

Prošle sedmice jednoglasnom odlukom svih članova Upravnog odbora rukometne reprezentacije BiH, donesena je konačna odluka da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novog direktora, kako za mušku tako i za žensku ekipu. 

Riječ je o Gordanu Muzuroviću, dugogodišnjem sportskom radniku, koji je svojevremeno bio sportski direktor Rukometnog kluba Bosna.


Prava osoba na pravom mjestu

Poznavajući Muzurovića i njegov rad, uvjereni smo da je RSBiH doveo pravu osobu na pravo mjesto.

- Mnogi za mene kažu da sam strog i da mnogo tražim. Ali ti isti koji to pričaju, kada ih upitate “s kim biste voljeli raditi”, izaberu mene. Znam šta me čeka, gdje su problem ii svima sam odmah kazao “idemo na posao”. A da nas čeka posao, to je zaista tako – kaže Muzurović na početku razgovora za Avaz.ba.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine mjesecima je u velikim problemima. Uostalom, godinama traje agonija našeg rukometa, ali se uvijek nekako izvućemo iz ponora, zahvaljujući ljudima koji svojim stručnima radom, ali i novcem, pronađu rješenje. Rupe se krpe godinama. I Muzurovića čekaju isti problemi.

- RSBiH je opterećen nizom problema, od blokade računa iz prethodnog perioda, dugom koji je prešao tri miliona maraca do niza poreskih obaveza. Prostora za vrijeme nemamo, jer je reprezentacija vezana rukovima IHF-a i EHF-a. Odmah da kažem, bez računa neće biti ni rukometne reprezentacije BiH – priča nam Muzurović.

Kao iskusan stručnjak, Gordan se odmah prihvatio posla. Kaže ako kojim slučajem RSBiH ostane bez A-tima, neće biti ni omladinskih selekcija.

- Ako uskoro ne dobijemo račun, najviše će ispaštati A-tim, koji je lokomotiva u ovom sistemu. Trebamo što prije stvoriti atmosferu, posebno oko RSBiH. Ja sam spreman da se uhvatim u koštac sa svim problemima. Trenutna postava ljudi želi raditi, a da li će to biti dovoljno id a li ćemo moći sami, evidentno je da nećemo. Očekujem i pomoć instutucija BiH, jer je krajnje vrijeme da se pruži ruka RSBiH, a mi u Savezu ćemo se truditi da pronađemo moduse i najbolje uvjete. Kvalitet imamo, a kada to kažem mislim na selektora Bilala Šumana, koji je 20 godina svog rada posvetio rukometu i to godinama dijeli sa ljudima, onda imamo i ljude koji to mogu i koji žele ljepšu budućnost svih selekcija BiH – kaže Muzurović.

Muzurović: Za početak je najvažnije da dobijemo račun. Muzurović: Za početak je najvažnije da dobijemo račun

On nam je govorio i o otuđenosti reprezentacije BiH od ljudi. Kaže da će direktor raditi maksimalno da reprezentacija BiH ravnopravno igra mečeve u Banjoj Luci, Goraždu, Mostaru, Zenici, Tuzli…

- Reprezentacija pripada svim narodima Bosne i Hercegovine. Stavio sam se na čelo ove priče i sa mnom nije lako raditi. No, već smo krenuli na posao. Cijena je visoka, ali će nam se isplatiti svaki atom snage koji uložimo u rad, RSBiH. Za početak je najvažnije da dobijemo račun, a kada to budemo imali, onda ćemo ponovo imati reprezentacije na svjetskim i evropskim prvenstvima. Uvjeren sam u to – kaže Muzurović za Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.