OSTALI SPORTOVI

Banja Luka domaćin eliti u vaterpolu

Vaterpolisti Banje Luke: Kazanj prvi protivnik

Avaz.ba

13.9.2017

Aktuelni šampioni BiH, vaterpolisti Banje Luke, domaćini su kvalifikacionog turnira za LEN Ligu šampiona koji se do nedjelje održava na Gradskom olimpijskom bazenu. U konkurenciji se nalazi pet ekipa, ruski Sintez Kazanj, Pertugense (Portugal), OSC Budimpešta (Mađarska), španska Terasa, te domaćin Banja Luka, koja će se boriti za dva prva mjesta.


Ovo je jedan od tri kvalifikaciona turnira širom Evrope, a prema riječima predsjednika VK Banje Luke Slobodana Grahovca, velika je stvar za bh. vaterpolo što je domaćinstvo jednog od njih dodijeljeno baš njegovom klubu.


- Ovo je za nas izuzetno zahtjevan sportski događaj, vjerovatno najznačajniji u našem gradu ove godine jer je u pitanju turnir izuzetno visokog ranga. Mi smo dvije godine zaredom prvaci BiH i želja nam je da, prvenstveno, doprinesemo razvoju sporta na prostoru cijele države. Što se tiče samog takmičenja, mi smo, uz Portugense, jedini amateri, ostale tri ekipe su profesionalci. Za nas bi svaki pogodak, svaka dobra akcija, a o bodu da i ne govorim, značili ogroman uspjeh – istakao je Grahovac.


U prvom kolu koje se igra sutra, sastat će se Banja Luka – Kazanj (18.30) i Portugense - Budimpešta, dok je ekipa Terase slobodna. Svakog dana igra se po jedno kolo, a završnica je po programu u nedjelju, 17. septembra.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.