OSTALI SPORTOVI

Elektroliza A-B najbolji sastav tradicionalnog Aluminijevog malonogometnog turnira

Avaz.ba

18.9.2017

U uzbudljivoj završnici i s konačnim ishodom od 7:1, ekipa Elektroliza A-B u subotu je osvojila naslov prvaka tradicionalnog Aluminijevog malonogometnog turnira Vlado Ivanković.

Ukupno osam ekipa (Anode, Elektroliza A-B, Elektroliza D, GOS – Obradba plinova, Ljevaonica, Održavanje, Osiguranje i Skladište – Komercijala) odmjeravalo je snage od 4. do 16. septembra, da bi poluzavršni i završni susreti, pod budnim očima sudija Olivera Kožula i Zdenka Golemca, na sportskim terenima Aluminijevog Relax Outdoor Centra na Buni, otkrili imena najboljih. Drugo mjesto pripalo je ekipi Osiguranje, a treće Anodama koje su savladale ekipu Skladište – Komercijala, ishodom 4:2. 

Turnir je organizirao Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija, uz podršku Uprave Društva, a osim najboljim sastavima, na prigodnoj svečanosti u Vrtu Aluminija, nagrade su uručene i najboljemu igraču (Igor Pehar), najboljem strijelcu (Sanjin Zelenika) i najboljemu golmanu turnira (Dario Juka), dok je je posebno priznanje za fairplay igru otišlo ekipi Skladište – Komercijala.

Turnir je imao i humanitarni karakter, jer su sudionici prikupljali sredstva za pomoć liječenju Tanje Muksumić iz Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.