OSTALI SPORTOVI

Posljednja šansa za najvećeg svih vremena: Ako neko može spasiti Mihaela Šumahera, onda smo to moj tim i ja

Avaz.ba

21.9.2017

U teškoj skijaškoj nesreći, koju je imao u Meribelu u decembru 2013., Mihael Šumaher (Michael Schumacher) zadobio je teške povrede glave, od kojih se dugo oporavljao u bolnici u Francuskoj. 

Čim su im to u septembru 2014. godine odobrili doktora, nekadašnjeg njemačkog vozača Formule 1 članovi najuže porodice premjestili su u vilu u Glandu u Švicarskoj, no čini se kako 48-godišnji Šumaher ondje neće još dugo ostati.

Naime, švedski portal expressen.se piše da će sedmerostrukog svjetskog prvaka uskoro prebaciti u američki Dalas (Dallas), gdje bi trebao započeti novo liječenje. Tu odluku donijela je Mihaelova supruga, 48-godišnja Korina (Corinna).

Iako portparol porodice Sabina Kem (Sabine Kehm) i dalje odbija dati bilo kakvu službenu izjavu o Šumaherovom zdravstvenom stanju, strani mediji prenose vijest da će se omiljeni vozač Formule 1 podvrgnuti novoj vrsti terapije u specijalnoj klinici za povrede mozga u Dalasu.

- Mihaelovo zdravlje nije javna stvar. Nemam komentara na tu temu - rekla je portparola Kem njemačkim medijima.

Ipak, njemački magazin Bravo donosi vijest o odlasku šampiona u SAD kao gotovu stvar. Doktor Miks (Meeks) je na glasu kao jedan od najcjenjenijih neurologa na svijetu i mnogi kažu da 'ako mu neko može pomoći, to je upravo on.

- Imamo puno iskustva s pacijentima poput Šumahera. Sumnjam da postoji ijedna klinika u Evropi koja je liječila toliki broj pacijenata s takvim traumama koliko smo mi - rekao je Miks.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.