OSTALI SPORTOVI

Vogošća spremna za početak nove sezone

Fena

22.9.2017

Rukometaši Vogošće spremni su za početak nove sezone u Premijer ligi BiH te s optimizmom dočekuju susret prvog kola protiv sarajevske Bosne.

Predsjednik Upravnog odbora Fetah Kadrić na pres-konferenciji je izjavio da ekipa u ovu sezonu ulazi s podmlađenim sastavom, s obzirom na to da je ekipu u prijelaznom roku napustillo nekoliko igrača. 

- Naše ciljeve smo limitirali jer kao što znate prošle sezone smo imali sve preduvjete da osvojimo nešto, međutim nismo uspjeli i to je jedan od razloga zbog čega se Uprava kluba odlučila na ovakav sastav ekipe. U proteklom periodu nas je napustilo nekoliko igrača i ovu priliku koristim da im se zahvalim na doprinosu i razvoju kluba i želim im svu sreću kako u sportskom, tako i privatnom životu. Isto tako želim da izrazim dobrodošlicu novim igračima i poželim puno sportske sreće i zdravlja - rekao je Kadrić.

Ekipu će u ovoj sezoni voditi Senad Skopljak, koji ističe da mu je drago što će biti u prilici da stvara "novu Vogošću".

- Vrlo je bitno kako ćemo odigrati ovaj susret. Ući ćemo najozbiljnije u ovaj meč kao da se radi o najvećem protivniku. Dat ćemo sto posto od sebe. Mislim da imamo blagu prednost domaćeg terena, više kvalitetnih igrača i iskreno se nadam da ćemo ovu utakmicu pobijediti i startovati sa tri boda koji su izuzetno važni za sami početak - rekao je Skopljak.

Kapiten Alen Geko ističe da je ekipa tokom priprema naporno i vrijedno trenirala i da spremna dočekuje početak prvenstva.

- Atmosfera u ekipi nikad nije bila bolja. Spremamo se za utakmicu i ja uime ekipe mogu reći da ćemo se boriti od prve do posljednje minute i nadam se da ćemo iz ove utakmice izaći s važna tri boda - naglasio je Geko.

Susret se igra u nedjelju u 18 sati u dvorani "Amel Bečković" u Vogošći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.