OSTALI SPORTOVI

Završen "Zenica Table tennis Open"

Fena

24.9.2017

Na tradicionalnom Međunarodnom turniru "Zenica Table tennis Open" ove godine je nastupilo više od 70 veterana, koji su igrali u tri starosne kategorije, 12 najboljih seniora u BiH, te šest veteranki.

U kategoriji veterana i veteranki nastupili su takmičari iz Bosne i Hercegovine, te veterani iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Najviše uspjeha u kategoriji seniora imali su Mirza Dizdarević, Luka Matković i Edin Konjić, u kategoriji veterana '60 plus' pobjednici su Miloš Kramaršić, Osman Ibrahimspahić i Vojislav Dragovljević, a u kategoriji veterana '50-59 godina' Ljubiša Milošević, Dragan Šakota i Budimir Božović. 

Kod veterana između 40 i 49 godina najuspješniji su bili Almir Aličić Almir, Fadil Čustović i Zoran Šunjić, a kod veteranki Idrija Redžepović, Natalija Debelnogić i Mina Katanić.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, sportskom i fer nadmetanju, a prikazan je kvalitetan i atraktivan stoni tenis. Za organizatora Stonoteniski klub Mladost ovo je ujedno bila generalna proba i uvertira za naredno veliko takmičenje "Balkanske igre za mlade 2017. godine" koje će biti održano u Zenici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.