OSTALI SPORTOVI

Larisa Cerić za Avaz.ba: Do kraja godine se nadam prvom mjestu, povreda je prošlost

Piše: N. KREŠTALICA

2.10.2017

Larisa Cerić još jednom je potvrdila da je jedan od najboljih ambasadora bh. sporta. Naime, ona je na nedavno održanom Grand Prixu u Zagrebu osvojila zlatnu medalju i potvrdila svoju klasu. 

Rad i kontinuitet

Tim povodom razgovarali smo s našom džudistkinjom, koja je istakla veliko zadovoljstvo zbog posljednjeg uspjeha.

- Osjećam se odlično. Iako je konkurencija bila jaka te unatoč povredi sa Svjetskog prvenstva koju sam uspjela sanirati, osvojila sam značajnu medalju i bitne bodove na renking listi – rekla je Larisa na početku našeg razgovora.

S obzirom na to da je trenutno drugoplasirana u kategoriji +78 kilograma na svjetskoj rang-listi, za portal Avaz.ba Larisa Cerić rekla je da se nada prvom mjestu, ali je govorila i o planovima i predstojećim takmičenjima.

- Trenutno se nalazim na drugom mjestu svjetske renking liste. Nadam se da ću do kraja godine možda biti i prva, jer sam cijelu godinu trenirala i pravila dobre rezultate. Do kraja godine ostalo je još nekoliko takmičenja, između ostalih i Svjetsko prvenstvo u apsolutnoj kategoriji, Golden liga i još nekoliko takmičenja, tako da i dalje treniram i pripremam za nove pobjede – rekla je Cerić.

Žal zbog Svjetskog prvenstva

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Larisa Cerić je ostvarila najbolji rezultat od svih bh. predstavnika, ali kako ona kaže, ipak je moglo bolje.

- Žao mi je što nisam uspjela napraviti bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu jer sam mnogo trenirala, ulagala u sebe i svoju karijeru. Zaustavljena sam u četvrtfinalu, ponajviše zbog povrede leđa i, nažalost, nisam mogla nastaviti takmičenje. Na kraju, morala sam se zadovoljiti sedmim mjestom - rekla je.

Podsjećamo, svi bh. takmičari u muškoj konkurenciji su ispali u prvim borbama, dok su Aleksandra Samardžić i Larisa Cerić napravili respektabilne rezultate.

Podrška Olimpijskog komiteta

Olimpijski komitet BiH je putem programa Olimpijske solidarnosti „Olimpijske stipendije“ obezbijedio 14 stipendija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Larisa nam je kazala da će to biti od velike pomoći za nju i ostale bh. sportiste.

- Stipendija Olimpijskog komiteta BiH mi mnogo znači. Sve to je rezultat predanog rada i postignutih rezultata. Zasigurno će meni, ali i drugim bh. sportistima ova stipendija pomoći u ostvarivanju još boljih i značajnijih rezultata - zaključila je.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.