OSTALI SPORTOVI

U Tuzli održano inkluzivno takmičenje u atletici

Fena

2.10.2017

Povodom obilježavanja ''Dječije nedjelje u TK'', danas je na stadionu ''Tušanj'' u Tuzli održano inkluzivno atletsko takmičenje pod nazivom ''Predrasude ne postoje - igramo se mnogo bolje'', na kojem su nastupili članovi Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd, učenici Behram-Begove Medrese i članovi Udruženja osoba s posebnim potrebama ''Malo Srce''.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji ova tri udruženja, danas su se takmičari nadmetali u disciplinama 25m , 50m, 100m, 400m, 4x50m, skoku u dalj, bacanju loptice, natezanju konopca i trčanju u vrećama na 10m, saopćeno je iz AK Sloboda-Tehnograd. 

Iako su za najbolje takmičare u svim disciplinama podijeljene diplome i nagrade, danas su rezultati ipak bili u drugom planu. Željelo se pokazati da je zajedničkim treninzima, takmičenjima i druženjima, moguće pobijediti sve predrasude.

Organizator inkluzivnog takmičenja bilo je Udruženje za osobe s posebnim potrebama „Malo srce“ a tehnički organizatori JU ''Gradski stadion Tušanj'' i AK Sloboda-Tehnograd, uz podršku udruženja studenata Medicinskog fakulteta ''MEDICUS''.

Takmičenju je prisustvovao i ministar za rad socijalnu politiku i povratak Zlatan Jovanović, kao i predstavnici Behram-begove Medrese.

Obilježavanje ''Dječije nedjelje u TK'' će biti nastavljeno održavanjem atletskih treninga i takmičenja u Živinicama, Kalesiji, Srebreniku i Lukavcu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.