OSTALI SPORTOVI

Više od 500 učesnika na "Sportskim igrama Oaze 2017"

Fena

5.10.2017

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ''Oaza'' od danas do 8. oktobra organizira "Sportske igre Oaze 2017".

Takmičenja će biti održana na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" te sportskom centru Vistafon - Otoka i kuglani hotela Radon plaza. 

Prema riječima direktora Udruženja "Oaza" Armina Smajlovića takmičari će se za odličja boriti u osam sportova - fudbalu, košarci, plivanju, atletici, stonom tenisu, boćanju, kuglanju te programu za osobe s višestrukim smetnjama (MATP).

- Očekujemo više od 500 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Švedske i Slovenije. Cilj takmičenja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport - izjavio je Smajlović.

Svečano otvaranje "Sportskih igara Oaze 2017." bit će održano večeras u 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin".

Glavni sponzori Sportskih igara Oaze su nevladina organizacija MyRight Švedska, SIDA - Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju, te FIFH Malmo koji je dugogodišnji partner SIO-a iz Švedske.  Sponzori su također i Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.