OKBiH

U petak 10. simpozij "Nove tehnologije u sportu NTS 2017"

Autor: Avaz.ba
12.10.2017 12:34
A
A
A

Početak međunarodne konferencije Nove tehnologije u sportu - NTS 2017 „Poduzetništvo i biznis u sportu“ je u petak, 13. oktobra u 14 sati u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja međunarodna konferencija okupila je 200 studenata i 38 profesora iz Austrije, Hrvatske, Italije, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Mađarske, Litvanije, Holandije i Bosne i Hercegovine.

Cilj Konferencije je internacionalizacija, poduzetništvo u sportu i međunarodno projektno djelovanje. Uporedo sa Konferencijom je sastanak konzorcija EU Erasmus projekta AtLETyC (dualne karijere vrhunskih sportista). Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je lider po broju EU projekata Erasmus+ Sport na Univerzitetu u Sarajevu, Bosni i Hercegovini i regionu.

Trenutno implementiramo četiri EU Erasmus projekta: SportGO, AtLETyC, MATCH i SAVE.

Kao benefit dosadašnje međunarodne saradnje Fakultet sporta i tjelesnog odgoja će od iduće školske godine započeti internacionalni master studij na engleskom jeziku – Menadžment u sportskoj rekreaciji i turizmu sa domaćim i stranim predavačima.

Ovogodišnji NTS 2017 ima za cilj da osnaži sve naše internacionalne želje i podigne samopouzdanje mladih ljudi da hrabrije krenu ka studentskoj razmjeni, pisanju i implementaciji međunarodnih projekata.

- Želja nam je da ovaj NTS osnaži Fakultet sporta i tjelesnog odgoja i Univerzitet u Sarajevu na međunarodnom nivou i da grad Sarajevo postane domaćin mnogim stranim studentima koji će svoje znanje potražiti i sticati na Univerzitetu u Sarajevu, saopćeno je iz OKBiH.