OSTALI SPORTOVI

Četrnaest bh. olimpijaca dobiva olimpijske stipendije solidarnosti MOK-a

Fena

13.10.2017

Na ceremoniji otvaranja Simpozija „Nove tehnologije u sportu 2017“ u prostoru Olimpijskog muzeja u Sarajevu, danas je potpisan ugovor o stipendiranju bosanskohercegovačkih sportsta, kandidata za učešće na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U ime stipendista MOK-a zahvalio je najbolji bh. sportista u prošloj godini atletičar Amel Tuka, koji je kazao da će dobitnici nastojati da stipendije opravdaju svojim rezultatima.

- Pred nama je novi olimpijski ciklus u kojem ćemo svi pokušati da ostvarimo olimpijske norme, kako bismo ponosno predstavljali Bosnu i Hercegovinu na sljedećim olimpijskim igrama - kazao je Tuka.

Pored njega stipendije olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta dobit će još 13 bh. sportista - Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (judo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Hamza Alić (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Larisa Cerić (judo), Aleksandra Samardžić (judo), Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam) i Amina Kajtaz (plivanje).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.