OSTALI SPORTOVI

Nesvakidašnji slučaj u Jedinstvu: Rukometašicu otjerali zbog plastične operacije

A. M.

15.10.2017

Rukometašicu tuzlanskog Jedinstva Šejlu Kararić uprava kluba suspendirala je, jer je samovoljno odbila putovati u Zavidoviće na prvenstvenu utakmicu protiv Krivaje.

Završena priča

Kako je rekao trener Jedinstva Damir Cipurković, ovo Šejli nije prvi put da pravi slične ispade i odsustvuje na svoju ruku.

- Šejla Kararić je za mene završena priča. Na nju ne računam do kraja prvenstva. Samovoljno je napustila ekipu. Ona se ne treba meni ispričavati nego saigračicama, koje je ostavila na cjedilu. Žao mi je što smo u Zavidovićima igrali neriješeno, jer smo bili bolji, ali ni remi nije neuspjeh – rekao je Cipurković.

Sportski direktor tuzlanske ekipe Elmir Grabčanović čitavu situaciju smatra prilično čudnom.

- Uoči derbija protiv Krivaje jednostavno je rekla da neće putovati, jer u Banjoj Luci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa. Rekla je da ne vidi dobro, a nekoliko dana prije, protiv Hadžića, postigla je devet golova. Bilo nam je čudno, jer je trenirala sve vrijeme da bi u srijedu rekla treneru da neće putovati u Zavidoviće - izjavio je Grabčanović. 

Mora se izviniti

Inače, Jedinstvo je protiv Šejle pokrenulo i disciplinski postupak, a navodno joj slijedi kazna ukoliko ne promijeni mišljenje i ne izvini se treneru i saigračicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.