OSTALI SPORTOVI

Trijumf Huseina Selimovića i BK Zmaj od Bosne na Dunavskom kupu

Fena

16.10.2017

Mladi bosanskohercegovački biciklist Husein Selimović (16) pobjednik je Dunavskog kupa za ovu sezonu, održanog u mjestu Kovinj kod Novog Sada. Također BK "Zmaj od Bosne" pobjednik je Dunavskog kupa u ekipnoj kategoriji.

- Husein Selimović ponovo je pokazao pravo lice, pobijedio je obje trke i postao pobjednik cijelog ciklusa Dunavskog kupa za ovu sezonu. Husein je pobjednik svih prolaznih ciljeva, pobjednik brdskih ciljeva i utrka na hronometar, čime je pokazao da je neprikosnoven kada je u pitanju naš biciklizam - kazao je njegov trener Hajrudin Trle.

Selimović, koji je kao najmlađi takmičar pobijedio na Dunavskom kupu, u generalnom poretku za oko 100 bodova bio je bolji od novosadskog bicikliste.

- Naredne sezone prelazim u kategoriju juniora, te utrke su mnogo teže i zahtjevnije te me očekuju vrlo ozbiljni konkurenti - rekao je Selimović.

Ostali takmičari BK „Zmaj od Bosne“ u Kovilju su također ostvarili dobre rezultate. Milovanović je završio na petom, Lakić je bio 17., Mehmedović je završio kao 20., jedno mjesto ispod je bio Ćorić, a Korolija je zauzeo 30. mjesto, otkrio je Trle, saopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.