OSTALI SPORTOVI

Muzurović za Avaz.ba: Najveća pomoć rukometnoj reprezentaciji BiH je da 25. oktobra napunimo Skenderiju

A. SOKOLOVIĆ

16.10.2017

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom sa Estonijom, 25. oktobra u Sarajevu otvara novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 23. oktobar na Ilidži, a u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine traju završene pripreme za meč sa Estonijom.


Račun i dalje blokiran

Finansijska situacija u RSBiH nije ništa bolja nego ranije. Račun Saveza je i dalje blokiran.

- Ne možemo se sa mjesta pomjeriti. Ovo ide sve na naše mišiće, borimo se koliko možemo. Zaista ne znam šta da radimo - kaže za Avaz.ba Gordan Muzurović, direktor Rukometnog saveza BiH.

On nije tip koji će kukati, kucati na sva vrata da bi se osigurao novac za pripreme, hotel, dvoranu... Rukometnom savezu BiH državne institucije najviše mogu pomoći.

Ima viziju

- Novca uvijek treba, jer situacija nije najbolja. Mi, koji smo preuzeli obavezu da radimo punom parom, imamo viziju, ali nam treba i vremena. U ovom trenutku najveća pomoć rukometnoj reprezentaciji BiH je da 25. oktobra napunimo Skenderiju. Malinović, Prce i ostali igrači to zaslužuju. To će biti test za sve građane Bosne i Hercegovine da dokažu koliko im je stalo do rukometne reprezentacije. A ne zaboravimo da su i oni, uz nogometne Zmajeve, predstavljali BiH na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ponovo - kaže Muzurović, koji je za kratko vrijeme koliko je na čelu Rukometnog saveza BiH dobio pohvale navijača, ali i ljudi oko sporta.

Širi spisak za Estoniju

Na širem spisku nalaze se:

Golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić;

Lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina;

Desna krila: Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović;

Lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Vranac;

Srednji bekovi: Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak;

Desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić;

Pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.