OSTALI SPORTOVI

Rukometni "Zmajevi" poraženi u Estoniji, odluka o baražu u januaru

D. K.

28.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Foto: postimees.ee

Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras u Talinu od selekcije Estonije rezultatom 25-29, u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Estonci su od prve minute nametnuli svoj ritam i bili u vodstvu od početka pa do kraja susreta.

Jedino što su puleni Bilala Šumana uspjeli uraditi u Talinu za čitavih 60 minuta bilo je izjednačenje rezultata i to u dva navrata (1:1, 2:2).

Nakon prvih 30 minuta igre, Estonci su vodili sa šest razlike (17:11), pa je pred našim rukometnim "Zmajevima" bila gotovo nemoguća misija.

No, čini se da su Šumanovi savjeti u svlačionici bili itekako korisni, jer su reprezentativci BiH u nastavku zaigrali mnogo bolje. Barem na početku drugog dijela...

Serijom od 6:2 otvorili smo drugo poluvrijeme, te spustili zaostatak na -2 (19:17). Bolje od toga, ipak, nismo mogli. Estonija je do kraja održavala prednost od 2-3 gola i na kraju, mora se reći, zasluženo slavila sa 29-25.

Podsjetimo, BiH je prije tri dana u sarajevskoj "Skenderiji" protiv iste selekcije slavila sa 31:24.

grupi sa nama i Estoncima nalaze se još i Švicarci, protiv kojih BiH igra dvomeč u periodu između 10. i 14. januara iduće godine. Iz naše grupe u baraž ide samo prvoplasirana reprezentacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.