OSTALI SPORTOVI

Pehlivanović nakon Evrope pokorio i svijet

Piše: Z. ŠARIĆ

2.11.2017

Sanjin Pehlivanović nastavio je da bilježi sjajne uspjehe u bilijaru. Još kao 13-godišnjak Pehlivanović je došao do titule prvaka Evrope u disciplini “9”, 2014. godine.

Naredne godine ponovo je bio prvak, u disciplini “8”. Dvije zlatne medalje, “8” i “10” osvojio je prošle godine, a ove godine ponovio je isti uspjeh, dva zlata, “9” i “8”.

Nakon šest titula evropskog prvaka u kategoriji do 17 godina, Sanjin je prošle godine bio bronzani na Svjetskom prvenstvu koje se odigralo u Šangaju (Kina).

Ove godine niko mu nije mogao stati na put, pomeo je sve protivnike u Moskvi (Rusija), a u finalu je s 9:1 razbio Haokina Kapita (Joaquin) iz Hong Konga. U polufinalu je bio bolji od svog starog znanca s Evropskih prvenstava, Poljaka Viktora Zelinskog (Wiktor Zielinski), 9:4.

Himna Bosne i Hercegovine odjekivala je dvoranom u Moskvi dok je Sanjin s peharom pozirao fotoreporterima. Čudo od dječaka ne misli da stane, već je u seniorskoj konkurenciji pobijeđivao i najveće svjetske zvijezde poput Ralfa Sukea (Souquet).

- Nakon evropskih titula nedostajala mi je još samo ova svjetska, a prvenstvo u Moskvi bila je posljednja šansa da budem prvak svijeta do 17 godina. Naredne godine već ću moći igrati u kategoriji do 19 godina, tako da se otvaraju novi izazovi. Ovaj trofej je za mene samo još jedna potvrda da sam na dobrom putu, da moj predan rad donosi rezultate i nadam se da ću u budućnosti biti još mnogo velikih pobjeda i zlatnih medalja. Zahvalio bih se svojim sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, mojoj porodici i svima onima koji me podržavaju - rekao je za “Avaz” iz Moskve, Sanjin Pehlivanović, koji se u Rusiji nalazi zajedno s ocem i trenerom Senadom.

Rođen je 11. augusta 2001. godine, a prema pravilima morao je igrati evropska i svjetska prvenstva do 17 godina iako je kvalitetom mogao bez problema i ići među starije.

Naredne godine, Evropsko će još uvijek igrati kao kadet, a prije Svjetskog će napuniti 17 godina tako da će imati pravo da igra u kategoriji do 19 godina


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.