"Studenti" žele pomrsiti račune favoritima

Avaz.ba
03.11.2017 14:22
A
A
A

 U Rukometnom klubu Bosna, nakon neočekivano loših rezultata u do sada odigranih pet kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, došlo je do promjena u sastavu stručnog štaba.

Upravni odbor nekadašnjeg prvaka naše zemlje donio je jednoglasnu odluku o razrješenju dužnosti dosadašnjih trenera Zuhdije Korkarića i Fuada Malagića te je za novog šefa stručnog štaba imenovao Ejuba Kukavicu, koji će na klupi "Studneta" debitovati već sutra u susretu 6. kola protiv Konjuha iz Živinica. 

Kukavica je kazao da je reprezentativna pauza u prvenstvu bila "prilika da se u ekipi urede određeni pomaci kako u taktici, tehnici tako i u energiji na terenu", prenosi Fena.

- Želimo da igračima vratimo samopouzdanje, da vjeruju u sebe da mogu napraviti dobar rezultat. U ovom trenutku ekipa Konjuha je favorit, međutim favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi ćemo se sutra potruditi da favoritu pomrsimo račune, i to ne samo ekipi Konjuha već i svim protivnicima u narednim utakmicama - kazao je Kukavica.

On je naglasio da sve ono na čemu će stručni štab insistirati treba da donese rezultate.

- Imamo jako puno stvari na kojim trebamo raditi i kroz treninge dotjerati do optimuma potrebnog za ovaj rang takmičenja - dodao je Kukavica.

Prvotimac Bosne Adis Džubur smatra da je Konjuh kvalitetna ekipa koja se bori za vrh premijerligaške tabele, s par iskusnih pojedinaca.

- Međutim, mi smo se u protekle dvije sedmice intenzivno pripremali s novim trenerom. Došlo je do značajnih promjena u igri i atmosferi koja je podignuta na jedan veći nivo. Analizirali smo igru Konjuha, znamo prednosti i mane i ukoliko ispoštujemo dogovor s trenerom mislim da možemo doći do željenih bodova - smatra Džubur.

Susret će se igrati u subotu u sarajevskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu od 19 sati.