OSTALI SPORTOVI

Banjalučani grade novi rukometni hram

S. KOTARAŠ

20.11.2017

Rukometaši banjalučkog Borca, aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine i nekadašnji evropski šampioni i osvajači Kupa EHF-a, mogli bi uskoro dobiti vlastitu dvoranu, koja bi im u svakom slučaju pomogla da još bolje razviju svoju omladinsku školu te da ponovo postanu ono po čemu su decenijama bili poznati u cijeloj Evropi – rasadnik rukometnih talenata.

Ova ideja dobila je jednoglasnu podršku na nedavno održanoj redovnoj sjednici Skupštine kluba, a veoma je značajno i da je Gradska uprava pozitivno ocijenila ovaj projekt.

Velika podrška 

Članovi Skupštine, također, žele da uprava kluba što prije počne realizaciju ovog plana, i to po principu javno-privatnog partnerstva, a prvo što se treba uraditi je izrada glavnog projekta te zatvaranje finansijske konstrukcije kako bi RK Borac na kraju i dobio svoju dvoranu, u čemu se očekuje i velika podrška. Dvoranu bi, prema postojećem planu, sačinjavali podrum, prizemlje i tri sprata i svim korisnicima će moći da ponudi višestruke bogate sadržaje, a planirano je da bude izgrađena uz Park “Mladen Stojanović”, lokaciju u širem centru grada, koju već godina posjećuju brojni ljubitelji sporta.

U podrumu bi se našlo mjesta za 72 parking-mjesta, šest do osam svlačionica, tehnički prostor, vešeraj, skladište te aerobik, džudo i fitnes sale.

Za prizemlje su planirane dvije teretane, tribine na razvlačenje, recepcija, biletarnica, restoran, kafić, tri poslovna prostora, magacin, kao i kuhinja i garderoba.

Na prvom spratu nalazile bi se fiksne tribine, sala za konferencije, 12 soba i dva apartmana. Drugi sprat je skoro identičan, samo bez tribina, dok su za treću etažu rezervisane pres-sala, klupske prostorije, menadžment hotela te 11 soba i dva apartmana.

Osigurati dozvole 

Aktuelni direktor Borca Vladimir Branković potvrdio je kako je rukovodstvo kluba odlučilo da ovog puta ide do kraja te da se nada kako će Banja Luka i Borac u dogledno vrijeme biti bogatiji za jedan reprezentativni sportski objekt.

- Veliku zahvalnost dugujemo Gradu, koji je spreman da uđe u parterstvo i osigura nam zemljište i izda sve potrebne dozvole. Mi bismo pronašli način kako da ostatak projekta sami finansiramo, jer ova dvorana treba nama svima – naglasio je Branković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.