OSTALI SPORTOVI

Poturak: Zbog usplahirene djevojčice ne želim se oprostiti!

A. M.

23.11.2017

- Nemojte me i vi pitati za oproštaj. To mi već godinama svi savjetuju, ali ja ne želim da se oprostim. Ne mogu bez ringa i bez borbi. Želim da još na turnirima širom svijeta ponosno nosim zastavu svoje Bosne i Hercegovine.

Snaga i inat

To je u jednom dahu rekao najbolji bosanskohercegovački kikbokser Dževad Poturak. Sjajni bh. borac nedavno je napunio 40 godina. U kik-boksu je prošao sve i svašta. Imao je osam operacija, desetine lomova, probleme sa srcem...

No, popularna Bh. Mašina godinama je u samom svjetskom vrhu borilačkih sportova, a u 86 mečeva tokom impresivne karijere zabilježio je 53 pobjede, od čega je 30 bilo nokautom.

- Kako da odustanem kad mi nedavno na ulici u Prijepolju prilazi usplahirena djevojčica i moli me da se slika sa mnom. Sva je drhtala. To mi je dalo neku snagu i inat. Želim da se još borim, neću da se oprostim – rekao je Poturak.

Inače, Poturak je nedavno imenovan za predsjednika W5 organizacije za Bosnu i Hercegovinu.

Balkanska elita

- Svi borci iz naše zemlje sada se mogu javiti meni, a ja ću ih gurati u svjetske vode preko W5 organizacije. Planiramo da već naredne godine organiziramo manifestaciju u Sarajevu, gdje bismo okupili balkansku elitu – kazao je Poturak.

Stotinu djece slušalo predavanje

Dževad Poturak nedavno je u Novom Pazaru održao predavanje o borilačkim sportovima. Sala u Sandžaku bila je premala da primi sve one koji su htjeli čuti savjet bh. borca.

- Bilo je više od stotinu djece. Zaista divno predavanje i razmjena mišljenja. Planiram da i u narednom periodu posjetim nekoliko gradova kako bih prenio svoje znanje o kik-boksu – rekao je Poturak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.