OSTALI SPORTOVI

Legendarni Banjalučanin na klupi hrvatskog prvaka

Zlatko Saračević preuzeo rukometaše Zagreba

Avaz.ba

23.11.2017

Rukometni klub PPD Zagreb predstavio je petog trener u nešto više od jedne godine. Riječ je o legendarnom Banjalučaninu Zlatku Saračeviću. Klupu hrvatskog prvaka naslijedio je od Kasima Kamenice, koji je zbog loših rezultata sporazumno raskinuo saradnju s klubom. Saračević je, inače, i pomoćnik selektoru Hrvatske Lini Červaru, a posljednji posao obavljao je kao trener Dubrovnika.

- Znam šta me čeka. Zagreb je takav da na svakoj utakmici traži najviše. U svakoj utakmici treba pružiti sve od sebe i, kad uđemo u Arenu, moramo biti najbolji. Igrače znam skoro sve, nešto kad sam bio trener, a nešto kroz reprezentaciju. Smatram da moraju igrati bolje - rekao je Saračević na predstavljanju.

Debi na klupi hrvatskog prvaka Saračević će imati večeras (19 sati) u Ligi prvaka, kada u Zagreb stiže Barcelona. Susret 9. kola najavio je rukometaš Igor Vori.

- Dolazi nam Barcelona, koja je u posljednjem kolu izgubila u Segedu i njima je sigurno panika. No, mi se nećemo predati dok se utakmica ne završi i borit ćemo se svih 60 minuta. Vidimo svoju šansu i sigurno je da ćemo je pokušati iskoristiti - poručio je Vori

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.